fbpx
Bedrijven zwaaien files vaarwel dankzij video conferencing
September 5, 2017

Last van Knip van de Leien en andere frustrerende verkeersproblemen?

Records zijn meestal een reden om een flesje te kraken, maar níét als het over de files gaat. Want elke werkdag staat er 141 kilometer file op onze Vlaamse snelwegen. Op locatie vergaderen met een klant, leverancier of partner is vandaag een heel kostelijke en tijdrovende zaak. Steeds meer bedrijven zeggen voortaan ‘nee’ tegen de file en gebruiken hoogkwalitatieve video conferencing voor meetings en gesprekken. Online vergaderen was nog nooit zo populair.

Video meetings, de beste remedie tegen fileleed

Wie recent met de auto in het centrum van Antwerpen was, heeft gegarandeerd gepuft en gevloekt. De knip van de Leien zet daar het verkeer helemaal op zijn kop. Ook zijn er tot het einde van dit jaar nog 19 grote wegenwerken op de Vlaamse snelwegen. Dat betekent voor u: nóg vroeger opstaan en nog minder slaap. Onderweg telt u al nagelbijtend alle verloren uren. En ‘s avonds mist u – na een even lange filestoet – het avondritueel met de kinderen. Is dat het echt allemaal waard? Wij vinden van niet.

Videoconferentie: kostenbesparend, snel en internationaal

Video conferencing is een manier om virtueel te vergaderen met klank én beeld tussen twee of meer partijen, via uw laptop, vaste telefoon, smartphone of tablet. Met videoconferenties geeft u ook opleidingen op afstand en doet u sollicitatiegesprekken. Zo verliest u geen tijd in de file, bespaart u op reis- en hotelkosten en verkleint u uw ecologische voetafdruk. Bovendien verbindt u met een druk op de knop mensen van over de hele wereld. Tenminste als u gebruikmaakt van kwalitatief goede apparatuur.

Het belang van menselijk contact: ook op afstand te benaderen

Het echt persoonlijk ontmoeten van klanten en partners wordt door bedrijven niet zomaar overboord gegooid. Menselijk contact blijft belangrijk. Maar als u na de eerste vergadering, de opvolgende gesprekken online kan verderzetten via video meetings, kan u drastisch besparen.

Dankzij kwalitatieve apparatuur krijgt u tijdens een videoconference beeld en klank in high definition. Zo benadert u meer dan ooit het gevoel van ‘real life’ vergaderen, want ook al is het vanop afstand, toch volgt u perfect de lichaamstaal en de mimiek van de gesprekspartner(s).

Televergaderen met de Yealink of Polycom

Bij Intellinet kiest u uit twee hoogwaardige systemen: de Yealink VC400 en de Polycom Trio 8800. De Yealink heeft een loepzuivere beeldkwaliteit, is compatibel met alle bestaande video conferentiesystemen en biedt de mogelijkheid om meetings op te nemen. De Polycom Trio-vergadertelefoon is bekend voor zijn uitstekende audiokwaliteit – het toestel filtert namelijk storend omgevingsgeluid. En u combineert hem met uw Skype for Business.

Wilt u weten welk toestel het beste is voor uw bedrijf? Vraag vrijblijvend advies aan onze videoconferentie-experts