fbpx

Na afschaffing roaming, nu ook oplossing voor dure internationale calls vanuit EU

Sinds 15 juni zijn roamingkosten binnen de EU afgeschaft. We kunnen nu in alle lidstaten mobiel surfen, sms’en en bellen aan hetzelfde tarief als in eigen land. Maar internationaal telefoneren met een smartphone blijft an sich nog steeds zeer duur, ten minste als je dat doet via je gewone provider. Dankzij mobiele internettelefonie zonder 4G, kan je stukken goedkoper internationaal bellen en dat aan de hoogste kwaliteit. Ideaal dus voor salesmanagers en werknemers van internationale spelers zoals traders en exportbedrijven.

Drastisch besparen op internationale telefoongesprekken

Bellen via WhatsApp is een gekende vorm van goedkope, mobiele internettelefonie. Een oplossing voor professionals is het evenwel niet. Zolang er stabiele wifi aanwezig is, kan het telefoongesprek nog lukken, maar als je beroep moet doen op 3G of 4G dan is de lijn te onzeker. Eerst lijkt de ontvangst prima, maar stap je een meter verder dan kan het bereik zomaar wegvallen wat natuurlijk heel storend is bij professionele gesprekken.

Toch kan mobiele internettelefonie een grote troef én een besparingspost zijn voor mensen die vaak internationale gespreken voeren met hun smartphone. Voorwaarde is dan wel dat de kwaliteit van de verbinding verzekerd is. Intellinet ontwikkelde premium mobiele internettelefonie of VoIP (Voice over Internet Protocol) die de beste kwaliteit levert net omdat mobiel internetbereik niet meer nodig is.

Hoe werkt mobiele VoIP zonder 4G?

Het principe van bellen met je gsm via internet maar zonder 4G of wifi leggen we uit aan de hand van een voorbeeld.

Stel, je wilt iemand bellen in Amerika. Je kan dat doen via je gewone provider en belt dan aan een hoog tarief rechtstreeks naar dat land. Met mobiele VoIP van Intellinet werkt het anders.

  • Na de installatie van onze gebruiksvriendelijke applicatie, kan je bij aanvang van elk telefoongesprek kiezen uit twee opties (icoontjes): bellen op de gewone manier of bellen met onze app.
  • Kies je voor het laatste dan wordt er via je provider geen connectie gemaakt met Amerika, maar wel eerst met onze beveiligde server. Vanuit onze server wordt dan via internettelefonie verbinding gemaakt met de lijn in Amerika. Dit gebeurt allemaal in luttele seconden.
  • Het resultaat? Je verbinding met Amerika is glashelder en je betaalt er slechts 1 cent per minuut voor! Want bellen naar onze server is namelijk zoals bellen naar een nationaal nummer. Deze kost zit dan ook gewoon vervat in de voorziene beltijd van je abonnement.

Bedrijfskosten internationale calls via gsm drastisch naar beneden

Bedrijven met werknemers die vaak met hun smartphone internationale gesprekken voeren profiteren het meest van onze IT-oplossing. De telefoonrekening van bijvoorbeeld exportbedrijven, traders, diamanthandelaars etc. daalt drastisch. De kwaliteit van de telefoongesprekken blijft top.

Bellen met je gsm en toch verschijnt vast nummer van kantoor

Een ander voordeel is dat je dankzij de applicatie ervoor kan zorgen dat bij zakelijke telefoons niet je privénummer van je gsm, maar het vaste nummer van je kantoor of bedrijf op de display van de ontvanger verschijnt. Dus of je nu met je gsm van thuis of vanop locatie belt, voor de ontvanger bel jij vanuit het bedrijf. Heel handig als je liever niet hebt dat medewerkers met een eigen nummer beginnen bellen waarbij je ook controle verliest op de inkomende gesprekken.

Goedkoper bellen met gsm naar landen buiten EU? Contacteer ons!

Stuur een vrijblijvende e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Wij maken uw beste VOIP oplossing

Hoe wilt u graag werken? Grote kans dat wij mogelijkheden kunnen bieden om uw doelen te bereiken.
Welke precies, daar adviseert Intellinet u graag over.

Klantenservice

Wat kunnen we voor u doen?

+32 3 535 35 35

Maandag - Vrijdag, 8.00 - 18.00

Stuur een e-mail

Reactie binnen 24 uur

Chat

Chat met ons

Telecom
audit
x

Gratis telecom audit aanvragen

Ja ik wil graag een gratis telecom audit en u mag mij geheel vrijblijvend contacteren:

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input