Intellinet

logo

Zoom BYOC en Intellinet: een sterke combo

Bij Intellinet geloven we sterk in unified communication, dus één gecentraliseerd communicatiesysteem voor interne en externe gesprekken, voor werken van thuis uit of vanop kantoor. Eén van de platformen die op dezelfde manier denkt is Zoom. Met Zoom BYOC (Bring Your Own Carrier) integreer je de operatordiensten van Intellinet in Zoom, zodat je de voordelen van beide kan gebruiken.

All-in-one communicatiesysteem

Zoom is een unified communications platform dat initieel enkel diende om samen te werken via videoconferentie en heeft een grote groei doorgemaakt tijdens de corona-periode (sinds 2019 is het aantal Zoom Meetings met 3300% gestegen!).
(bron: https://financesonline.com/zoom-statistics/)

 

Op vraag van haar klanten die op zoek zijn naar één communicatieplatform in plaats van verschillende systemen heeft Zoom besloten om ook een telefooncentrale in te bouwen in dit platform. Vandaag de dag is het al uitgegroeid tot één van de meest geavanceerde telefooncentrales met allerlei mogelijke features, waardoor je in combinatie met hun collaboratieplatform het beste van beide werelden hebt. Alleen heb je natuurlijk nog een operator nodig om zowel intern als extern te kunnen bellen. Zoom begrijpt dat bedrijven hun eigen operator willen kiezen en hebben daarom het concept BYOC (Bring Your Own Carrier) in het leven geroepen: zo kies je als bedrijf dus welke operator je koppelt aan Zoom.

Het is echter niet van zelfsprekend om met BYOC van start te gaan, dit is dus het moment dat Intellinet in the picture komt.

De rol van Intellinet

Intellinet heeft haar telecominfrastructuur Zoom-compatibel opgezet in de cloud, waardoor je als bedrijf niet meer moet investeren in eigen netwerkapparatuur of deze moet configureren om BYOC te enabelen.

Intellinet heeft in samenwerking met Zoom al haar diensten getest op verschillende technische factoren zoals interoperabiliteit en kwaliteit, zodat de eindklant steeds van een gegarandeerde end-to-end dienst kan genieten: Zoom BYOC gekoppeld aan de telefonie van Intellinet.

Zoom BYOC en Intellinet: een sterke combo - image

Waarom kiezen voor Intellinet?

Bedrijven hebben vaak een relatie met een bepaalde operator in elk land waar ze goede voorwaarden mee hebben afgesproken. Het spreekt voor zicht dat Intellinet als Belgische operator de scherpste tarieven kan voorleggen gekoppeld aan de strengste SLA’s . Ook biedt Intellinet belbundels aan waarbij we samen een tariefplan op maat kunnen opstellen.

 

Eén van de kwaliteiten van Intellinet als operator is de volledige ontzorging, waaronder ook het porteren van uw huidige of nieuwe telefoonnummers. Het porteringsproces (het overzetten van telefoonnummers van de ene naar de andere operator) is meestal geen eenvoudig proces. Intellinet neemt dit als gelicentieerde operator volledig voor haar rekening zodat jouw bedrijf hier niet wakker van hoeft te liggen.

 

Ook voor communicatie tussen verschillende vestigingen is Intellinet de partner die je zoekt. Zo wordt er niet enkel op de Belgische markt gefocust, maar worden er ook internationale nummers aangeboden. Op deze manier heeft jouw onderneming maar 1 operator nodig voor verschillende vestigingen, ook wanneer deze in verschillende Europese landen zijn gevestigd.

 

Elk land heeft andere legal compliances waaraan moet worden voldaan. Dankzij de ervaring van Intellinet wordt hier uiteraard ook rekening mee gehouden. Denk maar aan zaken zoals het papierwerk bij het porteren van telefoonnummers, noodnummers die ten alle tijden beschikbaar moeten zijn, … Een hele boel vakjes die moeten worden afgevinkt, waarover jouw bedrijf zich geen zorgen hoeft te maken.

 

Daarnaast zijn systemen in de cloud vatbaar voor online fraude. Onder het motto ‘Voorkomen is beter dan genezen’, is er standaard bij alle Intellinet-diensten hosted security voorzien.

Met Zoom BYOC en Intellinet als operator kies je dus voor een totaaloplossing met maximale flexibiliteit en gebruiksgemak, waardoor jouw bedrijf volledig ontzorgt wordt op gebied van communicatie.
Contacteer ons en maken we samen een plan op, op maat van jouw bedrijf.

Interesse in Zoom BYOC? Laat dan zeker je gegevens achter via onze contactpagina of plan hier rechtstreeks een videogesprek in met een van onze specialisten.